Extraliga družstev mužů a žen pro rok 2021 zná své vítěze. Mezi muži titul vybojoval GC Brno, druhý skončil Greensgate GC a bronz bral Prague City GC. Mezi ženami titul obhájil Beskydský GK, stříbro putuje do GC Olomouc a třetí skončil GC Karlovy Vary.

Muži

Vítězové kvalifikace z Golf Clubu Brno si došli pro vysněný titul mistra ČR. Ve finále porazili stříbrný tým z Greensgate Golf Clubu poměrem 6:3.

Po ranních foursomech však nebylo nic jasné. S velkým přehledem získala pro Greensgate bod dvojice Lukáš Janda a Dan Hlaváček, kteří porazili duo Stanislav Nestrašil/David Jízdný z Brna již na čtrnácté jamce (5&4).

Stejný výsledek se zapisoval v souboji dvojice Filip Jakubčík/Jan Šustek (Brno) versus Kryštof Strýček/Jan Mergl (Greensgate), tentokrát ale ve prospěch brněnských. Ve třetím zápasu proti sobě nastoupily dvojice Richard Polan/Bence Kötel (Brno) proti Vlastimilu Milerovi a Jakubovi Jandovi (Greensgate), bod se ale půlil.

Brněnští pak v odpoledních singlech nedali Dýšině šanci. O čtyři potřebné body k vítězství se zasloužili Bence Kötel (5&4 proti Kryštofu Strýčkovi), Filip Jakubčík (3&2 proti Lukáši Jandovi) a David Jízdný (4&3 proti Janu Merglovi). Zbylé tři zápasy se tak dohrávat nemusely.

V boji o bronz se střetly dva pražské kluby a výsledek byl natolik těsný, že se rozhodlo až v dodatečné rozehrávce Sudden Death. Z umístění na stupních vítězů se nakonec raduje Prague City Golf Club, který porazil na první jamce rozehrávky loňské vicemistry z Golf Clubu Hostivař (výsledek 4,5:4,5).

Dominanci ve čtyřhrách potvrdil Golf Club Hostivař, který si ráno připsal dva body. O ty se postaraly dvojice Dominik Pavouček a Filip Horáček (5&3 proti Janu Bergerovi a Davidu Mlýnkovi) a David Štrouf a Adam Krbec (1 UP proti Janu Balíkovi a Tomáši Jucovičovi). O bod pro Zbraslavské se zasloužilo duo Lukáš Sitnianský a Ondřej Němec (4&3 proti Lukáši Brodovi a Ondřeji Melicharovi).

Play-out se hrálo stylem každý s každým a dva týmy s nejvíce uhranými body se udržely v extralize pro příští sezónu. Těmito týmy jsou Golf Club Olomouc (2,5 bodu) a Golf & Country Club Svobodné Hamry (2).

Po mnoha letech se s nejvyšší soutěží družstev loučí a do první ligy sestupují Park Golf Club Ostrava (1,5 bodu) a Golf Club Mstětice (0).

Pavouk
Výsledky – Play-off
Výsledky – Play-out

Ženy

Ženský tým z Beskydského Golfového Klubu zvládl potvrdit roli favoritek a obhájit tak titul z loňského roku. Stříbrný Golf Club Olomouc jim při své premiéře ve finále však cestu za výhrou neudělal jednoduchou, konečné skóre bylo 4:2.

V ranních foursomech porazila dvojice Hana Ryšková a Tereza Schwarzová z Beskyd duo Veronika Kedroňová/Anna Šnoblová z Olomouce poměrem 6&4. Druhá čtyřhra ve složení Agáta Vahalová/Denisa Vodičková proti Michaele Markové a Barboře Bakové zvítězila na 17. jamce se skóre 3&1.

První bod pro tým z Olomouce v odpoledních singlech vybojovala Veronika Kedroňová, která porazila Terezu Schwarzovou 6&4. Další tři zápasy byly velmi těsné – Hana Ryšková (Beskydský GK) zvítězila nad Kateřinou Milfajtovou na 18. jamce 1&0, další dva singly ve složení Denisa Vodičková vs. Eva Tichánková a Agáta Vahalová vs Michaela Marková skončily nerozhodně.

V boji o třetí místo byl výsledek ještě těsnější. Nakonec se z bronzu radoval tým z Golf Clubu Karlovy Vary, který porazil Golf Club Kunětická Hora poměrem 3,5:2,5.

Ranní foursomy případné vítězky ani nenaznačily – dvojice z Kunětické Hory Michaela Kverková/Kateřina Dolečková přehrály karlovarské duo Sofie Dimitrova/Ella Rintová 2UP. Druhý bod si však vzaly Karlovy Vary – Sára Dimitrova a Martina Fulínová vyhrály nad Blankou Marešovou a Natálií Bartoníčkovou 2&1.

První odpolední dvouhra mezi Natálií Bartoníčkovou a Ellou Rintovou dopadla nerozhodně, zbylé tři zápasy ale měly jasné vítěze.

Sofie Dimitrova porazila Michaelu Kverkovou 7&6, její sestra Sára Dimitrova zvítězila nad Annou Cellerovou 7&5. Bod pro Kunětickou Horu naopak získala Kateřina Dolečková, která porazila Kamilu Handrychovou 5&4.

V Play-out byl nejsilnější Golf Club Hradec Králové s 2,5 body, v extralize s nimi zůstává také Golf Klub Čechie s dvěma body.

Do první ligy sestupují Greensgate Golf Club (1,5 bodu) a Golf Club Ypsilon (0 bodů).

Pavouk
Výsledky – Play-off
Výsledky – Play-out