Nejlepší kolo celého turnaje si nechal Jakub Bareš na Platon Life Karlštejn Open na finálovou rundu a díky 63 ranám vyhrál druhý letošní podnik Czech Open Golf Tour. S celkovým skóre -15 vyhrál o tři rány před Michalem Pospíšilem. Třetí skončil amatér Vojtěch Pavelka.

Bareš do tříkolového turnaje na Karlštejně nevstoupil ideálně a první kolo došel pouze v paru. V tom druhém už ale zamířil o šest ran pod par, což byl v jeho podání pouze rozjezd do kola finálového.

Do něho vstupoval ze třetího místa, když se díval na záda právě Pavelkovi s Pospíšilem. Druhý jmenovaný ale neustál tíhu finále a o dvě rány so pohoršil, druhý pak zahrál “jen” za 69 ran. A to na Bareše nestačilo.

Profesionál reprezentující Albatross totiž v neděli na Karlštejně doslova zářil. Už na úvodní devítce si polepšil díky šesti berdíkům o pět ran a další čtyři upsal díky pěti birdie v druhé polovině kola.

Nezastavily ho tak ani dvě bogey, po jednom na každé devítce. Zaskóroval totiž jedenáctkrát a připsal si zatím nejlepší výsledek kariéry. Zatím bylo jeho maximem mínus osm.

“Šel jsem do toho s vědomím, že šance není velká, ale chtěl jsem hlavně stáhnout Michala. Vojtovi však nevyšel začátek a po devítce jsem už vedl,” pochvaloval si po dohrání Bareš.

Ten popsal i dramatický závěr: “Pak mě ale překvapil skvělou sérií Michal a po 16. jamce jsme byli stejně. Na sedmnáctce jsem dal druhou na green a dva putty, takže birdie. A na osmnáctce jsme byli oba druhou na greenu, ale Michal musel útočit, mně naopak stačily dva putty na výhru.”

Na druhém místě tak skonči Pospíšil, který v neděli sice zaznamenal eagle na čtyřparové šestnáctce, ale na osmnáctce zapsal dabláče.

Konečné pořadí turnaje naleznete zde.

Zdroj: https://www.golfextra.cz/detail/8651/na-karlstejne-vyhral-bares-ve-finale-zazaril-kolem-za-63-9